Loonen: "Opgeroepen worden en spelen voor Oranje is geweldig"

Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag
Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Lobke Loonen heeft genoten van de afgelopen interlandperiode. De spits van ADO Den Haag mocht zich melden bij Jong Oranje. In de wedstrijd tegen België viel Loonen vlak voor tijd in.

"Het was niet ons beste optreden tot nu toe, maar na de rode kaart in de tweede helft sloeg het om. Het leek wel dat België met een speelster minder liep te voetballen", blikt ze in gesprek met Haaglanden Voetbal terug op het duel. Of Loonen de dagen bij Oranje leuker vindt dan een weekje trainen bij ADO? "Nee, joh, ik heb het bij ADO uitstekend naar mijn zin, maar opgeroepen worden en spelen voor Oranje is geweldig."

Loonen maakte in de zomer van 2022 de overstap van KAA Gent naar ADO Den Haag. Bij de Belgische nationale ploeg kwam ze wat oude bekenden tegen. "Ik heb het in België enorm naar mijn zin gehad en dan is het leuk om weer even bij te praten. Toevallig ben ik onlangs een wedstrijd van AA Gent wezen kijken. De wedstrijd werd in het stadion gespeeld en dat gebeurt in België niet zo vaak", vertelt ze.

De spits vervolgt: "Ik ben sowieso blij dat ik weer terug ben in Nederland, maar hier is het ook niet een zekerheid dat je in een stadion speelt. Bij ADO mogen we daar wel gebruik van maken en dat is echt fantastisch."

Met ADO speelt Loonen zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen. "Het was natuurlijk wel te begrijpen dat de wedstrijd werd uitgesteld. Er waren natuurlijk best wel veel kaarten verkocht en er is niets mooier dan voor veel publiek te spelen. Ik ben benieuwd hoeveel van die supporters er zondag komen. De kaarten zijn nog gewoon geldig. Daarbij hadden we toen nog een streak van vier wedstrijden, waarin we de nul wisten te houden."

"Dat was een evenaring van het record van ADO Den Haag. Dat hadden we tegen SC Heerenveen kunnen verbeteren. Helaas is dat tegen FC Twente niet gelukt om het record te verbeteren. Dus om twee redenen jammer dat de wedstrijd verplaatst werd, maar het was op dat moment wel de logische beslissing", aldus Loonen.

Lees meer:
0 reacties