Loonen claimt treffer: "Natuurlijk wil ik die op mijn naam hebben"

Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag
Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag won zaterdag simpel van Telstar. In het Bingoal Stadion werd het uiteindelijk 4-0, dankzij twee goals van Lobke Loonen. In eerste instantie kreeg Lysanne van der Wal de 2-0 op haar naam, maar Loonen is duidelijk: "Die 2-0 is van mij."

Loonen begint bij ESPN met een analyse van de wedstrijd. "De eerste helft begonnen we heel erg goed. In de tweede helft werden wij slordig, zij werden beter. Maar op het einde tikten we er relatief makkelijk doorheen. Ik denk dat 4-0 een terechte uitslag is", is het oordeel van de spits.

De jeugdinternational van Oranje opende na zeventien minuten spelen de score. "Met liefde", lacht Loonen, die ontzettend vaak de 1-0 maakt namens ADO. "Ik ben een spits, dus ik sta het meeste op de plek waar je kan scoren, in theorie. Dus misschien is het ook wel logisch dat ik 'm vaak maak."

Loonen claimt dus ook de 2-0: "Als spits wil je zo veel mogelijk scoren. Ik wil ook blijven klimmen op de topscorerslijst. Die tweede was al over de lijn, dus dan corrigeer ik dat ook, omdat ik natuurlijk dat doelpunt op mijn naam wil hebben. Die 2-0 is van mij", klinkt het. "En niet van Lysanne (van der Wal, red.), die overigens wel de mooiste van de middag maakte. Die zat er echt heerlijk in."

Lees meer:
0 reacties