Lof voor Wiegman en Engeland van koningshuis: "Sensationeel"

Sarina Wiegman juicht na het behalen van de Europese titel
Sarina Wiegman juicht na het behalen van de Europese titel Foto: © Pro Shots

Het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman heeft op het EK in eigen land de titel gepakt. De prijs zorgt voor complete gekte in Engeland.

Zo kwamen er ook felicitaties vanuit het koninklijk huis. "Mijn hartelijke felicitaties, en die van mijn familie, gaan uit naar jullie allemaal na het winnen van het EK voor vrouwen. Het is een belangrijke prestatie voor het hele team, inclusief de technische staf", schrijft Queen Elizabeth II in een statement.

"Jullie prestaties tijdens het toernooi zijn terecht geprezen, jullie succes gaat veel verder dan de trofee die jullie zo terecht hebben gewonnen. Jullie hebben allemaal een voorbeeld gesteld dat een inspiratie zal vormen voor toekomstige generaties van meisjes en vrouwen."

"Ik hoop dat jullie net zo trots zijn op de impact die jullie hebben", aldus de Engelse Queen. Ook prins William is enthousiast over de prestaties van de ploeg van bondscoach Wiegman. "Sensationeel, een ongelooflijke overwinning."

"De hele natie kan niet trotser zijn op jullie allemaal. Er is geschiedenis geschreven op Wembley, gefeliciteerd", luidde het statement van de toekomstig troonopvolger.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand