Lof voor PSV-talent: "Ze kan de nieuwe Lieke Martens worden"

Lieke Martens met FC Barcelona tegen PSV
Lieke Martens met FC Barcelona tegen PSV Foto: © Orange Pictures

PSV-aanvalster Esmee Brugts mag zich voor het eerst melden bij de OranjeLeeuwinnen. Het 18-jarige talent zit in de selectie voor het Tournoi de France.

Dat nieuws werd met veel blijdschap ontvangen bij voetbalvereniging Heinenoord, waar Brugts haar eerste stappen op het veld zette. "Eerlijk gezegd, ik vind dat het nog lang heeft geduurd", zegt voorzitter Arie van den Berg.

Hij vervolgt: "Ik volg haar bij PSV waar ze nu speelt, zeker omdat ze bij ons vandaan komt. Ondanks dat ze pas 18 jaar is, behoort ze tot de beste speelsters", vertelt Van den Berg in het Algemeen Dagblad.

"Aan alles zie je dat ze een echte voetballer is en dat ze meer kan dan het gemiddelde. Ik denk dat ze nieuwe Lieke Martens kan worden", voorspelt de voorzitter. Brugts begon bij Heinenoord tussen de jongens.

"Ze was daarin met afstand de beste. Haar techniek en snelheid waren al zo zichtbaar. Ze was een complete speler. Serieus, als zij het niet verder had geschopt dan Heinenoord zou ik echt mijn schoenen hebben opgegeten."

Tot haar veertiende speelde Brugts bij Heinenoord, waarna ze naar FC Binnenmaas ging. "Je leest vaak over haar tijd bij FC Binnenmaas, maar ze is toch echt bij ons begonnen", aldus Van den Berg. Ook Eline Koster begon bij de club.

"Ze kwam tot en met de B-junioren voor ons uit, waarna ze via Excelsior naar ADO Den Haag is gegaan. Zij kwam voor Oranje onder 19 uit. Mooi toch? Ik ben er als voorzitter hartstikke trots op", besluit de voorzitter.

Lees meer:
0 reacties