Welkom op onze nieuwe website!

Lof voor Feyenoord: ''Om het andersom te doen, is niet slecht''

Fresia 606aeae920a1e
Fresia 606aeae920a1e Foto: © Orange Pictures

Met de komst van Feyenoord, is er vanaf volgend seizoen nog een topploeg die met een vrouwenteam mee doet in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

"Het is best wel vaak een vraag geweest wanneer Feyenoord gaat toetreden, maar ik moet zeggen dat ik best wel groot fan ben van hoe dit bij Feyenoord is gedaan", erkent Fresia Cousiño Arias. "Juist eerst zorgen dat die lagen eerst voor elkaar zijn.

"Want je ziet toch wel bij veel clubs dat als het anders om is, je zet eerst een eerste team neer, je uiteindelijk toch wel tegen dingen aanloopt aan de onderkant om dat allemaal te realiseren", verklaart ze. "Dus om dat andersom te doen, is helemaal niet slecht."

"Ik denk ook dat het super mooi is dat iemand als Manon Melis daarbij betrokken is", geeft de ESPN-presentator aan. "Het is sowieso heel belangrijk dat er experts vanuit het vrouwenvoetbal zitten die zelf dat pad hebben bewandeld en weten wat er allemaal bij komt kijken. Dat is ook voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal heel erg belangrijk."

"Als je het over die regio hebt, die is al best wel goed vertegenwoordigd met ADO Den Haag, met Excelsior Rotterdam", vervolgt zij. "Maar zo'n grote club als Feyenoord is gewoon super belangrijk, zodat kleine meisjes ervan kunnen dromen om bij Feyenoord te spelen. Iedereen heeft zo zijn clubvoorkeur en die droom moet er zijn om de discipline te houden om daar uiteindelijk ook te gaan komen."

"Om de vruchten te plukken van het Oranje team, is het uiteindelijk ook heel belangrijk dat iemand die in Rotterdam is geboren of groot van Feyenoord is, dat als voorbeeld heeft", zegt ze. "Die moet niet als voorbeeld Steven Berghuis hebben, maar iemand die voor haar zelf realistisch is. Dat gebeurt nu en is super mooi."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand