Lof voor Engeland: "Niet veel plekken waar het beter geregeld is"

Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland
Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland Foto: © Pro Shots

Arjan Veurink besloot in 2021 Sarina Wiegman naar Engeland te volgen. Bij de Lionesses wordt er volop geïnvesteerd, zo vertelt de assistent-coach aan de NOS.

Op zondag vliegt Veurink, wonend in Borne, naar Engeland, waar hij wedstrijden bezoekt. Daarna selecteert hij beelden, analyseert deze en iedere dinsdag komt hij samen met de staf voor besprekingen. "Met een nationaal team leef je natuurlijk van interlandperiode naar interlandperiode", vertelt Veurink.

De assistent gaat verder: "Omdat je dan weinig tijd hebt, ben je in de voorbereiding al continu bezig die tijd zo goed mogelijk in te richten. Het moet, zoals de Engelsen zeggen, spot on zijn", weet hij. Op St. George's Park, de thuisbasis van de Lionesses, heeft Wiegman een enorm team om zich heen.

Voor elke functie die er is in het mannenvoetbal, is er ook een specialist bij de vrouwen. "Het grote voordeel wat ik daarvan zie, is dat je daardoor heel veel en heel snel stappen kunt maken. Zeker in de wereld van het vrouwenvoetbal zijn er, denk ik, niet veel plekken waar het op dit moment beter geregeld is dan hier", aldus Veurink.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand