Egurrola maakt indruk: "Ze gaat Spitse in de toekomst vervangen"

Damaris Egurrola
Damaris Egurrola Foto: © Orange Pictures

Damaris Egurrola maakt deze interlandperiode haar debuut in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De Spaans-Nederlandse middenveldster kan vrijdagavond haar debuut voor de nationale ploeg maken.

Leonne Stentler heeft lovende woorden over voor Egurrola, de dochter van een Spaanse vader en Nederlandse moeder. "Ze is een speler met veel potentie. Het feit dat ze bij Lyon in de basis staat, zegt heel veel", zegt Stentler in gesprek met NU.nl.

De oud-international vervolgt: "Ze is een echte balans-speler, een soort Sherida Spitse. Maar ik denk dat ze in potentie nog beter is dan Spitse." Desondanks ziet Stentler ook zwakke punten bij Egurrola.

"Ze mist wat snelheid voor een middenvelder, dat moet ze komende tijd gaan ontwikkelen. Maar ze schuwt de duels niet. En daarmee wil ik niet zeggen dat ze iemand lachend doormidden schopt. Zo is ze niet. Ze is lichamelijk sterk", ziet de voormalig OranjeLeeuwin.

Voor het EK denkt Stentler niet dat Egurrola Spitse zal vervangen. "Spitse doet het in de afgelopen wedstrijden bij Oranje hartstikke goed, dus ik denk dat Parsons over haar geen twijfels heeft, ook al ziet iedereen haar zwakke punten. Spitse brengt meer dan alleen voetbal. Ze is de absolute leider op het veld."

Wel ziet Stentler genoeg potentie voor de toekomst: "Nederland gaat veel plezier aan haar beleven. Ik ben ervan overtuigd dat ze Spitse in de toekomst gaat vervangen."

Lees meer:
0 reacties