Lize Kop ziet Oranje-probleem: "Dan weet je dat je kwetsbaar bent"

Lize Kop op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lize Kop op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lize Kop staat deze interlandperiode onder de lat bij de OranjeLeeuwinnen, door het ontbreken van Daphne van Domselaar. Tegen Italië moest de goalie twee keer vissen, maar dat zorgt niet voor stress in aanloop naar het treffen met Noorwegen.

"Extra druk, dat wil ik niet zeggen. Je weet dat je drie wedstrijden niet gescoord hebt. Als je weet dat je makkelijker doelpunten maakt en je krijgt een goal tegen, dan is het makkelijk om te denken: 'het komt goed'. Maar als je ook weinig creëert...", zegt Kop bij de NOS.

"Dan weet je dat je kwetsbaar bent bij een doelpunt tegen. Dan ben je achterin ook kwetsbaar", gaat de doelvrouw verder. "Dat heeft niks met kwaliteiten te maken, dat heeft te maken met dat er weinig gecreëerd wordt als team. Dat moet ook beter. Daar werken we aan, ik heb er alle vertrouwen in dat dat beter gaat."

Kop en co keken de afgelopen dagen beelden terug van de wedstrijd in Italië. "We moeten zuiniger zijn met de bal, betere keuzes maken. We hebben veel balbezit gehad, maar weinig gecreëerd. Ook omdat we dan net niet de goede keuzes maken", is haar analyse. "Dat moeten we echt meenemen."

Noorwegen is dinsdag de volgende tegenstander: "We hebben kritisch naar elkaar gekeken, dat hoort erbij. Ik vind dat we juist nu heel erg het gevoel hebben dat we op naar Noorwegen gaan en denken: 'hey, we gaan ervoor'. Dat moet nu ook, in deze fase. Dit is voor ons een belangrijke wedstrijd."

"We verwachten als Nederland zijnde dat we altijd winnen. Dat verwachten wij ook van onszelf", aldus Kop. "Maar het vrouwenvoetbal verandert. Elke tegenstander van elk topland winnen. Is het te verwachten dat we dan nu elke wedstrijd winnen zoals we voorheen hebben gedaan? Dat denk ik niet. Dat is alleen maar mooi om naar te kijken, elke wedstrijd is heel spannend."

Lees meer:
0 reacties