Lize Kop analyseert: "Dat killt me net in een paar stappen achteruit"

Lize Kop bij Leicester City
Lize Kop bij Leicester City Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen verloren vrijdagavond van Italië. Lize Kop, de vervangster van Daphne van Domselaar onder de lat, moest twee keer vissen: 2-0. Balen, zo zegt de doelvrouw.

"We hebben best wel veel balbezit gehad, maar gewoon niet genoeg gecreëerd. Het is jammer dat je snel die tegengoal krijgt, anders kom je er misschien wat lekkerder in. Ik denk dat we nu een beetje achter de feiten aan liepen", analyseert Kop bij ESPN.

De 1-0 viel al na vier minuten. "Je weet dat ze in de rug lopen. Ik dacht: 'ik wacht' en zij schiet 'm vanuit de volley. Dan gaat 'ie erin. Ik wachtte, de timing vanuit de volley, dat is altijd lastig... Ik denk dat ik net de onbalans had. Dat kan gewoon beter. Zo'n volley is lastig om te timen", aldus de doelvrouw.

Na een uur spelen werd de tweede Italiaanse goal gemaakt: "Die bal wordt aangeraakt. Ik keek net de beelden terug, ik zet net nog een stapje vooruit. Dat killt me net in een paar stappen achteruit", analyseert Kop. "Ik tik 'm nog wel aan, maar dan is het ongelukkig dat zij er nog loopt. Mijn stapje vooruit, die bal wordt ook nog geraakt, dat kan beter. Daar leer je van."

De doelvrouw ziet verbeterpunten bij Oranje. "Ik denk dat we beter in de verplaatsing moeten komen. Dat kunnen we, we hebben de speelsters die dat kunnen. Als we dat nu deden, was het net te ver. Ik denk dat we dat beter kunnen gaan doen. De ballen erachter, wanneer gaan we die geven? Hoe geven we die? Ik denk dat het in die details beter kan."

"Ik denk dat het gewoon wennen is", gaat ze verder. "We hebben een hartstikke jong team staan vandaag, veel nieuwe meiden. Dat weten we vooraf. Dus je moet aan elkaar wennen. In dit soort wedstrijden is dat echt wel lastig. Het is nu weer de routine gaan vinden met deze meiden, want hier gaan we het gewoon mee doen."

Kop heeft een lastige periode achter de rug. Ze leek de nieuwe eerste doelvrouw van Oranje te worden, maar kwam er niet aan te pas vanwege blessures. Ondertussen greep Van Domselaar haar kans. "Natuurlijk is dat lastig. Niemand wil blessures hebben, dat is nooit leuk. Je wil gewoon lekker voetballen. Uiteindelijk leer ik om geduld te hebben. Nu kan ik hier me laten zien. Daar heb ik heel veel zin in. Daar ben ik heel positief over."

Lees meer:
0 reacties