Liza van der Most kritisch: "De kwaliteit moet voorop staan"

Liza van der Most in actie namens Ajax
Liza van der Most in actie namens Ajax Foto: © Orange Pictures

Vanaf komend seizoen valt het vrouwenvoetbal onder de sector betaald voetbal bij de KNVB. Een nieuwe mijlpaal, zo geeft Liza van der Most aan in Pro Prof Magazine.

"Het nadeel is dat de charme die we hadden in het vrouwenvoetbal daardoor misschien verdwijnt, maar logisch is deze stap wel. De KNVB streeft naar topvoetbal en titels bij de nationale elftallen. Dan is het gek om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen. Het is logisch om naar gelijkwaardigheid te streven", geeft de verdedigster, momenteel herstellende van een blessure, aan.

Ook de Azerion Vrouwen Eredivisie wordt steeds groter. Komend seizoen komt FC Utrecht erbij, terwijl VV Alkmaar AZ wordt. Vivianne Miedema plaatste eerder al haar vraagtekens bij die uitbreiding en Van der Most is het daar wel mee eens. "De kwaliteit moet voorop staan. Zodat we een zo aantrekkelijk mogelijke competitie presenteren. Met een goed niveau en spannende wedstrijden kunnen we de waarde verhogen."

Ze gaat verder: "Hoe meer teams erbij komen, hoe lastiger het wordt om ook hoge kwaliteit
te bieden, want het aantal speelsters is nog beperkt. Tenzij deze clubs één of twee miljoen vrijmaken voor de vrouwen. En dat ze ook spelers uit het buitenland gaan halen. Maar dat zie ik niet gebeuren", aldus Van der Most.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand