Liza van der Most emotioneel na afscheid: "Ik ga zoveel missen"

Liza van der Most in actie namens Ajax
Liza van der Most in actie namens Ajax Foto: © Orange Pictures

Na elf seizoenen komt er een eind aan de tijd van Liza van der Most bij Ajax. De 29-jarige verdedigster speelde 216 wedstrijden namens de Amsterdammers, maar nu is 'Miss Ajax' toe aan een nieuw avontuur. Ze gaat aan de slag bij FC Utrecht.

"Dit is mijn afscheid bij Ajax", zegt Van der Most met een brok in haar keel bij Ajax TV. "Nu ik het zo hardop uitspreek, voelt dat wel gek. Dat doet wel wat met me", geeft ze aan. "Ajax is echt thuis voor mij. Ik zit hier al heel lang, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging."

"Ik ben bijna dertig, dus het is gewoon goed om de volgende stap te zetten. Ik denk niet dat veel mensen dit zagen aankomen, maar voor mij voelt het goed", aldus Van der Most, die in al haar jaren in Amsterdam veel heeft geleerd. "Ik heb me heel erg ontwikkeld. Ik kwam binnen als een verlegen meisje, maar het verschil tussen de Liza toen en de Liza nu is wel heel groot."

Vanaf de eerste officiële wedstrijd van de vrouwentak van Ajax was de verdedigster van de partij. Ze debuteerde tegen SC Heerenveen. "Dat was voor mij dé wedstrijd. Ik kwam binnen als achttienjarige en ik speelde gelijk. Meer kan je niet wensen op dat moment. De eerste wedstrijd en nu het laatste kampioenschap zijn voor mij de mooiste momenten bij Ajax."

In totaal speelde Van der Most 216 wedstrijden voor de Amsterdamse club. "Dat is heel veel. Ik ben de eerste geweest die meer dan tweehonderd wedstrijden heeft gespeeld, dat neem je wel mee. We hebben zoveel bereikt met z’n allen. Ik ga zoveel missen, dat kun je denk allemaal niet beschrijven. Het is misschien voor nu het afscheid, maar het hoeft niet voor altijd te zijn", sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand