Lionesses schrijven open brief aan premierskandidaten: "Lange weg"

Engeland viert het behalen van de Europese titel
Engeland viert het behalen van de Europese titel Foto: © Pro Shots

De Engelse Lionesses hebben in een open brief een oproep gedaan aan Rishi Sunak en Liz Truss, de twee kandidaten die premier Boris Johnson willen opvolgen. De ploeg vraagt de twee om ervoor te zorgen dat ieder meisje op school kan voetballen.

Volgens de nieuwe Europees kampioen heeft op dit moment slechts 63 procent van de meisjes de mogelijkheid om tijdens gymlessen te voetballen. "Wij inspireren meisjes om te gaan voetballen, alleen velen krijgen daar op school niet de kans voor. Vaak moesten we stoppen met voetballen", wordt er geschreven.

"En dus maakten we onze eigen teams, reisden we door het land, en tegen alle verwachtingen in bleven we gewoon voetballen. Vrouwenvoetbal is ver gekomen. Maar we hebben nog een lange weg te gaan", aldus de Lionesses.

De speelsters roepen de nieuwe Britse premier dan ook op om ervoor te zorgen dat alle meiden op school minimaal twee uur gym per week hebben. "We moeten niet alleen aan alle meisjes voetbal aanbieden, maar we moeten ook investeren in vrouwelijke gymdocenten."

"Hun rol is cruciaal en we moeten hen de mogelijkheden bieden om voetbalsessies aan te bieden aan meisjes. Deze generatie meisjes verdient het om te voetballen in de pauze, om te voetballen tijdens de gymlessen en om te geloven dat ze op een dag in het Engelse elftal kunnen spelen. We willen dat hun dromen ook uitkomen", besluiten ze de brief.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand