Lineth Beerensteyn: "Het zou eruit kunnen zien als wraak, maar..."

Lineth Beerensteyn in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Lineth Beerensteyn in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Oranje staat vrijdagavond in de halve finale van de Nations League. Lineth Beerensteyn had een grote rol in het bereiken van de Final Four, met zes goals in de groepsfase van de Nations League.

Daarmee werd ze ook topscorer van League A. "Daar ben ik echt trots op, dat ik zoiets heb bereikt. Ik begrijp dat het scoren van doelpunten een van mijn taken is en ik werk elke dag heel hard om steeds beter te worden. Zo'n onderscheiding maakt me blij", vertelt Beerensteyn aan het Spaanse MARCA.

Vrijdagavond staat ze met de Leeuwinnen tegenover Spanje. Ze hoopt dat ze ook in Sevilla mag juichen. Of er revanchegevoelens zijn? "Het zou er uit kunnen zien als wraak, maar zo zien wij het niet. Ons enige doel is om te winnen en de finale van de Nations League te bereiken."

"Het is moeilijk om te zeggen wie de beste speelster bij Spanje is. Ze hebben geweldige speelsters en het zal interessant zijn om zoveel talent tegenover elkaar te zien staan. Het wordt een zware wedstrijd voor ons", denkt Beerensteyn.

Lees meer:
0 reacties