Lineth Beerensteyn baalt flink: "Misschien zitten wij in zo'n fase"

Lineth Beerensteyn
Lineth Beerensteyn Foto: © BSR Agency

Lineth Beerensteyn leek de OranjeLeeuwinnen dinsdagavond wederom aan de zege op Finland te helpen, maar in de 77e minuut kreeg Oranje de deksel op de neus. Het duel in Tampere eindigde in 1-1. 

En daar was Beerensteyn absoluut niet tevreden mee. "Nee, ik sta hier eigenlijk niet blij. Ik ben best wel teleurgesteld. We hebben echt geen goede wedstrijd gespeeld. Dat we dan nog een puntje halen, is nog enigszins fijn. Maar het was zeker geen goede wedstrijd", zei ze na afloop bij de NOS.

Waar dat volgens haar aan lag? "Lastig... Ik denk dat we dat sowieso de volgende periode goed moeten analyseren. Dan kijken waar het mis is gegaan. Natuurlijk is het het einde van het seizoen, iedereen zit er een beetje doorheen. We hebben ontzettend veel wedstrijden gespeeld door het hele jaar. Dan is dit zo'n wedstrijd waar je er nog moet staan en eigenlijk moet zorgen dat je, no matter what, wint."

Dat lukte dinsdagavond niet. Oranje kreeg in Tampere vrij weinig kansen. "Ik heb het de vorige periode ook genoemd. Soms heb je fases in een voetbaljaar dat het wat moeizamer gaat. Misschien zitten wij op dit moment wel in zo'n fase. Maar we hebben vaak genoeg laten zien dat we wel veel goals kunnen scoren. Waar dat dan aan ligt, dat is lastig te benoemen", zegt Beerensteyn.

De spits vindt het af en toe wel frustrerend, zo geeft ze toe. "Als spits sta je er om goals te maken en om kansen te creëren. Dat laatste lukt de laatste tijd minder. Dat is best wel lastig als spits. Maar dan moet je zorgen dat je het op andere manieren oplost. Dat je hard blijft werken, dat je als team ervoor blijft gaan. Het maakt niet uit wat voor goal het is, ik scoor er toch wel weer één."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand