Linda Helbling leeft droom: "Ook echt een club waar zij bij hoort"

Jarenlang was Linda Helbling coach bij DTS Ede, de club waar ze later ook nog actief was als Hoofd Opleiding. Afgelopen zomer koos ze voor de volgende stap in haar carrière: FC Utrecht.

"Uiteindelijk heb ik mijn UEFA A mogen behalen. Dat is een aanzet om de volgende stap te zetten", geeft Helbling aan bij RTV Utrecht. Peter van der Plas, voormalig teammanager van DTS Ede, vult aan: "Dat het gelijk FC Utrecht zou worden, dat had niemand verwacht. Het is ook echt een club waar zij bij hoort."

"Een mooiere start van haar trainerscarrière op hoger niveau kan ze niet hebben", vindt Van der Plas. "Ik denk ook dat Linda echt de gewezen persoon is om FC Utrecht te leiden als trainer. Ik volg haar natuurlijk. Ik ben trots. Dan zie je haar zitten of lopen, dan denk je: 'dat zijn wij, DTS, dat loopt daar. Fantastisch'."

Bij FC Utrecht leeft Helbling haar droom: "Uiteindelijk merk ik dat ik nog steeds alle dagen met zo'n enorme lach op mijn gezicht deze kant op kom. Dat ik heel bewust ben van hetgeen dat ik nu echt aan het doen ben wat ik jarenlang gedroomd heb. Daar ben ik heel dankbaar voor."

Lees meer:
0 reacties