Lily Yohannes in selectie Verenigde Staten voor SheBelieves Cup

Lily Yohannes (Ajax) in de wedstrijd tegen Chelsea
Lily Yohannes (Ajax) in de wedstrijd tegen Chelsea Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes lijkt de knoop over haar interlandcarrière te hebben doorgehakt. Volgens FOX Sports zit de 16-jarige middenveldster in de selectie van de Verenigde Staten voor de komende SheBelieves Cup.

Yohannes werd geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde op haar tiende naar Nederland. Daar speelt ze inmiddels al een tijdje voor Ajax, waar ze dit seizoen definitief doorbrak. De jongeling was de afgelopen periode bezig met het aanvragen van een Nederlands paspoort.

"Ze heeft te kennen gegeven graag voor Nederland uit te willen komen. Dus ik neem aan dat die kans (dat ze voor Oranje zal spelen, red.) redelijk groot is", zei bondscoach Andries Jonker afgelopen zondag nog in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Nu lijkt Yohannes, gezien de oproep van interim-coach Twila Kilgore, toch voor 'Team USA' te hebben gekozen.

Overigens maakt de Amerikaanse voetbalbond dinsdag (Amerikaanse tijd) de selectie bekend en zijn de wedstrijden om de SheBelieves Cup vriendschappelijk. Daardoor kan de 16-jarige Ajacied onder bepaalde voorwaarden nog switchen, mocht dat tot haar wensen behoren.

Voor Yohannes is het haar eerste oproep voor de hoofdmacht van Amerika. De ploeg doet samen met Japan, Brazilië en Canada mee aan de SheBelieves Cup.

Update 15:59 uur:

Lily Yohannes zit definitief in de selectie van de Verenigde Staten voor de SheBelieves Cup. De Amerikaanse bond heeft zojuist de selectie bekendgemaakt, waarin de Ajax-middenveldster is opgenomen.

Lees meer:
0 reacties