Lily Yohannes: "Als we dat doen, kunnen we een resultaat halen"

Lily Yohannes
Lily Yohannes Foto: © BSR Agency

Ajax maakt zich op voor de clash van vanavond tegen Chelsea. Hoewel de Londenaren gehavend zijn, blijven ze een gevaarlijke tegenstander. Ajax hoopt daarbij op een goede dag van supertalent Lily Yohannes.

De middenvelder werd in aanloop naar het duel met Chelsea namelijk nog gespaard, vertelt coach Suzanne Bakker in gesprek met De Telegraaf. "We zijn heel voorzichtig wat betreft haar belastbaarheid."

Sinds het debuut van Yohannes gaat het haar voor de wind. Dat erkende ze zelf ook al, onlangs na Ajax’ overwinning op Feyenoord waarin ze tevens de openingsgoal voor haar rekening nam. "Het gaat eigenlijk vanaf de eerste wedstrijd heel goed. Mijn eerste goal in de ArenA. De girls hebben mij geweldig opgevangen. Yes, I feel great", aldus de stralende tiener.

Tegen Chelsea zal ze echter op een hoger niveau getest worden, maar dat schuwt de Amerikaanse allerminst. "Dan kom ik het beste tot mijn recht. Aan de bal kan ik het spel verdelen en kansen creëren voor het team. Ik probeer creatief te zijn. Ik wil mezelf uit situaties spelen om ruimte te creëren. Ja, ik voel me op mijn gemak, ook onder druk. Ik weet meestal wel waar mijn medespeelsters zich bevinden. Dan gaat het erom of ik de bal kan aannemen óf moet kaatsen. Dat snelle handelen leer je op straat."

Ondanks dat er met Chelsea nog een flinke horde genomen moet worden, kijkt de middenvelder ook al verder dan deze ronde. "We hebben als team geleerd om beter te worden en ons weten aan te passen aan het allerhoogste niveau. Of we Chelsea kunnen verslaan? We waren voor de groepsfase de underdog en zijn dat nog steeds. We hebben gevochten en karakter getoond. Als we bij elkaar blijven zoals in de groepsfase, dan kunnen we een resultaat halen."

Lees meer:
0 reacties