Lieve van Vliet kon naar NAC Breda: "Dat vond ik een compliment"

Lieve van Vliet aan de bal namens Excelsior
Lieve van Vliet aan de bal namens Excelsior Foto: © BSR Agency

Lieve van Vliet maakte onlangs bekend een punt achter haar profcarrière te zetten. De 24-jarige middenveldster kiest voor haar maatschappelijke carrière, iets wat ze gaat combineren met het voetballen voor IJzendijke.

Van Vliet heeft meerdere redenen om te kiezen voor haar maatschappelijke carrière. "Bij clubs aan de onderkant van de eredivisie krijgt je niet genoeg betaald om iets op te kunnen bouwen", vertelt ze aan PZC. "Maar ik ben er wel zo veel tijd aan kwijt dat ik me maatschappelijk gezien niet kan ontwikkelen. Daarnaast was er geen perspectief om naar een club uit de top-4 te gaan, in ieder geval niet op korte termijn."

Ondertussen zag ze vriendinnen fulltime werken, waardoor ze een huis konden kopen of huren. "En op werkgebied bepaalde stappen maakten. Ik voelde dat ik daar een beetje in achter bleef", zo is Van Vliet eerlijk. Ze weet dat veel speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie die twijfels hebben: "Kies je voor het voetbal of de maatschappelijke kant?"

Van Vliet had door kunnen gaan in de Eerste Divisie. NAC Breda klopte aan. "Dat vond ik een compliment. Een mooie club en vanaf Zeeland gezien relatief dichtbij. Ze hebben een mooi plan om het vrouwenvoetbal mee op te starten." De middenveldster koos echter voor IJzendijke. "Die club speelt in Zeeland duidelijk op het hoogste niveau. Dat is een noemenswaardig verschil met de ploegen die daar onder komen, want die spelen tweede klasse."

Lees meer:
0 reacties