Lieke Martens wilde al eerder stoppen bij Oranje: "Was gewoon op"

Lieke Martens nam eerder deze maand afscheid als international. De 31-jarige aanvalster wilde echter al eerder stoppen bij de OranjeLeeuwinnen. Destijds werd ze overtuigd door bondscoach Andries Jonker en zijn assistent Arvid Smit om toch door te gaan.

Dat was in 2022. "Daar ben ik ze echt heel erg dankbaar voor. Ik had er gewoon even niet zoveel zin meer in. Niet omdat het zo negatief was, maar het was gewoon een beetje op", is Martens eerlijk in een uitgebreid interview met de NOS. "Ik vroeg mij af of ik dit nog wilde zijn en of ik het nog kon opbrengen. Ik begon aan alles een beetje te twijfelen."

"Toen zei hij (Jonker, red.) in september: 'wil je komen of niet?'. Toen zei ik: 'nee, ik kom niet'. Oktober? Nee, nog niet, want hij gaf die vrijheid. Toen kwam de novemberperiode. Toen zei hij: 'Liek, het wordt nu wel gewoon tijd om te komen'. Met heel veel belletjes van Andries en Arvid Smit, de assistent-coach, ben ik toen in november toch gekomen", vertelt de Limburgse. "Daar ben ik ze, en dat heb ik ze ook persoonlijk gezegd, heel erg dankbaar voor, dat ze zo voor mij hebben gevochten, mij er toen zo weer bij hebben genomen."

Martens noemt de laatste twee jaar bij Oranje een 'persoonlijke overwinning'. "Gewoon dat je van iets wat helemaal goed ging, naar iets waarvan je dacht, wat wel flink... Dacht van: 'het plezier was weg, vind ik het nog wel leuk? Kan ik het nog wel opbrengen?' Dat er dan iemand voor de groep staat, en dan heb ik het over de hele staf en ook het team, want ook het team was heel goed voor mij. En daardoor heb ik gewoon nog hele fijne jaren gehad, de afgelopen twee jaar."

Lees meer:
0 reacties