Lieke Martens: "Voelde dat het einde van iets moois kwam eraan"

Lieke Martens neemt afscheid van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens neemt afscheid van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Lieke Martens beleefde vrijdagavond een prachtig afscheid voor eigen publiek. In haar laatste thuiswedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen won Nederland met 1-0 en kreeg de 31-jarige Martens een publiekswissel.

Dankzij een goal van Lineth Beerensteyn kon er na afloop extra feest gevierd worden. "Gelukkig maar, want het was toch echt wel een smetje geweest om zonder overwinning van het veld te stappen", zei Martens na afloop in gesprek met het Algemeen Dagblad. De aanvalster was 'sprakeloos' na haar afscheid. "Dit is echt fantastisch."

"Wie er allemaal waren? Ja, wie niet. Superspeciaal dat ze er allemaal waren", glunderde de Limburgse. Onder meer familie en vrienden en voormalig ploeggenoten Jill Roord, Kika van Es, Stefanie van der Gragt en Vanity Lewerissa waren aanwezig op Het Kasteel. "Ik ben heel trots. Ik kijk met heel veel plezier terug op hoe vrouwenvoetbal zich heeft ontwikkeld en ik daar een groot onderdeel van heb mogen zijn. Dat onze generatie iets los heeft gemaakt, daar ben ik trots op. Ik heb iets nagelaten en dat is heel erg mooi", aldus Martens.

Ze werd vrijdagochtend wel met een gek gevoel wakker, zo erkent ze. "Ik voelde toch wel heel veel emoties. Ik heb niet vaak een bepaalde spanning, maar ik voelde gewoon dat het einde van iets heel moois eraan kwam." Komende dinsdag wacht het 'echte' afscheid voor Martens. Dan gaan de OranjeLeeuwinnen op bezoek bij Finland.

Lees meer:
0 reacties