Lieke Martens spreekt wens uit: "Ik hoop dat ze zich gedragen"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hebben groepswinst in de Nations League nog in eigen hand na de 3-2 nederlaag bij Engeland. Dan moet er dinsdag waarschijnlijk wel gewonnen worden van België en moet Engeland niet met te dikke cijfers zegevieren bij Schotland.

De situatie was voor Nederland nog een stuk rooskleuriger geweest als er vrijdag niet werd verloren op Wembley. "Ik hoopte eigenlijk dat we het gelijke spel nog konden behouden", reageert Lieke Martens-van Leer voor de camera van ESPN. "Dat zou heel erg fijn zijn. Maar zij hadden gewoon de druk op ons en hij had misschien nog wel vaker kunnen vallen. Hopelijk kunnen we het dinsdag zelf afmaken, daar gaan we voor."

Nederland en Engeland hebben na vijf duels negen punten, terwijl België derde staat met acht punten. "Het is een hele spannende poule met veel goede teams. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Het wordt tegenwoordig gewoon op details beslist. Zo waren wij heel effectief in de eerste helft en Engeland in de tweede helft. Dat is topvoetbal. Hopelijk kunnen we dinsdag nog feestvieren", aldus de aanvalster van Paris Saint-Germain.

Er doet zich een bijzondere situatie voor, want Engeland speelt in de laatste groepswedstrijd tegen Schotland. Zij kunnen samen naar de Olympische Spelen als Groot-Brittannië en kunnen elkaar dus helpen. "Ik mag hopen dat die Schotten zich gedragen", zegt Martens. "Dat mag ik echt hopen, want het zou wel heel erg zijn als het zo beslist gaat worden. Maar wij moeten ook flink aan de bak en laten zien dat we goed kunnen voetballen en veel goals kunnen maken. We moeten héél héél goed voor de dag komen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand