Lieke Martens sprakeloos na afscheid: "Liep ze gewoon voorbij"

Lieke Martens bij haar afscheid
Lieke Martens bij haar afscheid Foto: © BSR Agency

Lieke Martens nam vrijdagavond met een lach en een traan afscheid van het Nederlandse publiek. De 31-jarige aanvalster stopt na het tweeluik met Finland als international en speelde vrijdag haar laatste thuiswedstrijd.

Martens kreeg een prachtig afscheid van haar ploeggenoten, oud-teamgenoten en de fans. "Dit is heel erg mooi. Het belangrijkste is dat we hier met 1-0 van het veld stappen, voor de meiden belangrijk dat we goed op weg zijn met de EK-kwalificatie", zei ze bij de NOS. Vervolgens ging Martens wel in op haar afscheid: "Dit is het droomscenario. In een vol stadion, met al mijn familie en vrienden op de tribune. Een overwinning. Fantastisch."

"Het is heel erg speciaal. Ik denk dat ik het nog niet helemaal bevat. Ik vind het heel speciaal en ik ben heel erg blij. Ik ben eigenlijk een beetje sprakeloos, dat ben ik niet zo heel vaak", zegt de aanvalster, die na afloop een erehaag kreeg van haar (oud-)ploeggenoten. "Ik liep zelf Kika (van Es, red.) en Vanity (Lewerissa, red.) voorbij. Dat zijn echt een van mijn beste vriendinnen in het voetbal. Ik was gewoon helemaal een beetje... Iedereen zingt je naam... Je loopt ze voorbij, dat zou ik normaal, in het normale leven, nooit doen."

Martens vervolgt: "Nu was ik gewoon helemaal sprakeloos. Maar heel erg mooi", klinkt het tevreden. De Limburgse kreeg zelfs nog een goede kans om haar afscheid te bekronen met een goal. Ze trof met een fraaie krul de lat. "Ik stond ook niet zo heel vaak met mijn handen in de lucht, maar ik dacht: 'deze gaat erin'. Hij daalde net te laat. Het had het heel mooi afgemaakt, maar het belangrijkste is dat we gewoon drie punten hebben. Het was leuk geweest als 'ie erin was gegaan."

De aanvalster hoopt die goal dinsdag dan maar te maken. Dan speelt Martens in Finland haar 160e en laatste interland. "Ik heb mij erop ingesteld om daar mijn laatste wedstrijd te spelen, maar deze wedstrijd was veel specialer", doelt ze op het duel op Het Kasteel.

Lees meer:
0 reacties