Lieke Martens reageert op geruchten: "Peanuts bij de mannen"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © Pro Shots

Na vijf jaar laat Lieke Martens FC Barcelona achter zich. De aanvalster wil nog voor het EK een besluit over haar toekomst nemen.

Paris Saint-Germain lijkt de volgende bestemming van Martens te worden, al wil ze er nog niet al te veel over kwijt. "Ik ben rustig in mijn hoofd en weet wat ik wil. Alleen moeten jullie nog eventjes wachten", zegt ze tegenover het Algemeen Dagblad.

De begeleiding van de aanvalster ligt inmiddels bij haar zelf: ze brak een tijd geleden met haar managementbureau. "Er zijn dingen gebeurd waar ik niet blij mee ben", is Martens daarover duidelijk.

Al maandenlang gingen er geruchten over de toekomst van Martens, wiens contract bij FC Barcelona deze zomer afloopt. Zo zou ze dichterbij of samen met haar partner Benjamin van Leer willen wonen.

Daarnaast gingen er geruchten over een conflict tussen FC Barcelona en Martens. De Spaanse club zou niet blij zijn geweest met de handelswijze van de Nederlandse speelster. Die verhalen neemt Martens voor lief.

"Ik denk dat het een compliment voor het vrouwenvoetbal in het algemeen is dat zulke dingen gebeuren. Ik ben aan het kijken wat het beste is voor mijn toekomst", geeft ze aan.

Martens vervolgt: "Of ik voor het EK een beslissing wil maken? Dat sowieso. Ik heb wel in mijn hoofd wat ik wil. Ik ben heel ambitieus, voel me nog steeds goed en ik denk dat ik nog steeds om de hoogst haalbare prijzen mee kan doen."

"Ik ga dus voor een club die daarom mee kan doen. Of ik nu wegga of niet: Barça wil niet van me af. Dat zie ik als een compliment", aldus de OranjeLeeuwin, die verder ingaat op de geruchten.

"Dat zulke dingen in de media verschijnen, dat is volgens mij peanuts bij de mannen. Daar moeten we aan wennen", merkt Martens op. "Dat dat nu vaker gebeurt, dat ik daarin één van de eersten ben, dat is alleen maar goed en daar leren we van."

"Het hoort er ook een beetje bij. Maar: in de media wordt niet altijd de waarheid gezegd. Soms is dat lastig en vervelend. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand