Lieke Martens reageert: "Makkelijk om naar één persoon te wijzen"

Lieke Martens in actie tegen Zweden
Lieke Martens in actie tegen Zweden Foto: © Pro Shots

Lieke Martens maakt nog geen indruk op het EK in Engeland. De aanvalster erkent dat ze nog niet in allerbeste vorm is.

"Het is hier geen Barcelona. Ik sta hier lager op het veld en moet verdedigend meer werken. Er worden op dit moment andere dingen van mij gevraagd", verklaart Martens over waarom ze nog niet goed uit de verf komt.

Afgelopen seizoen maakte ze zeventien competitietreffers en twaalf assists bij FC Barcelona. Martens kampte echter ook langere tijd met blessures. "Ik ben heel kritisch op mezelf en ben met jullie eens dat er meer gebracht moet worden", zegt de aanvalster tegen NU.nl.

"Ik ben bij twee van de drie goals betrokken geweest. Voor heel veel mensen was dat goed geweest, voor mij is dat niet goed genoeg. Ik hoop dat ik de vrije Lieke kan zijn en dit toernooi aanvallend meer kan brengen", aldus Martens.

Ze speelt bij Oranje naar eigen zeggen op een andere manier dan bij FC Barcelona. Ze moet in het Oranjeshirt veel meer achter haar back aan moet lopen, zo geeft ze aan. "Daar gaat momenteel heel veel energie naartoe."

"Ik ben een heel goede teamplayer. Maar ik krijg de bal nu vaker rond de middenlijn", zegt Martens, die aangeeft dat dat volgens haar niet de bedoeling is. "Daarom ben ik aanvaller, toch? Anders zou ik wel linksback zijn."

Ze gaat verder: "Ik voel me heel erg goed. In de wedstrijden voor het EK heb ik ook laten zien wat ik wél kan als we wél veel de bal hebben. Toen kwamen we minder in het rennen."

Dat was Martens bij FC Barcelona niet gewend. "Daar heb ik heel veel energie om al mijn aanvallende acties te kunnen maken. Ik moet leren mijn energie beter te managen. Niet dat ik nu mijn back laat lopen, maar misschien kan ik wat slimmer zijn."

De aanvalster vindt het niet erg dat er kritisch naar haar wordt gekeken. "Dat is oké, daar heb ik zelf voor gezorgd. Het is heel makkelijk om naar één persoon te wijzen."

"Maar kom maar naar mij toe en laat de rest dan maar met rust. Er wordt al zes jaar heel anders naar mij gekeken. Daar heb ik ook veel mooie dingen aan overgehouden", aldus Martens.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lieke Martens in het duel met Portugal
Martens 'onherkenbaar': "Speelde met zes zandzakken op haar rug" Lees ook
Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand