Lieke Martens over afscheid bij Oranje: "Je moet kiezen voor geluk"

Lieke Martens tegen Engeland
Lieke Martens tegen Engeland Foto: © Pro Shots

Lieke Martens meldde zich maandagavond voor de laatste keer voor een interlandperiode bij de OranjeLeeuwinnen. De aanvalster maakte vorige week bekend na de interlands tegen Finland een punt te zetten achter haar interlandloopbaan.

"Het is een proces. Het is niet iets wat je vorige week zomaar in één keer hebt besloten", legt Martens uit bij L1. "Daar is een langere tijd aan vooraf gegaan. Af en toe twijfelde ik wel. Ik heb het er met veel mensen over gehad, die dicht bij me staan. Ook zeker met stafleden en een aantal internationals. Dan ga je kijken en dan voel je wat het beste is voor jezelf. Dan komt dit er uit."

Martens is openhartig over haar besluit om te stoppen bij Oranje. "Ik kijk terug op een tevreden internationale carrière. Na het mislopen van de Olympische Spelen kwam eigenlijk bij mij het besef dat het EK gewoon te ver weg is." 

"Je moet kiezen voor geluk. Ik ben heel erg blij hoor bij het Nederlands elftal, maar als je vanaf je 15e uit huis bent en er alles voor hebt gedaan en elke stap hebt gezet om beter te worden, dan komt er ook een moment dat je andere keuzes wil maken. Dit voelt voor mij als de beste keuze."

Lees meer:
0 reacties