Lieke Martens openhartig: "Dat is een emotioneel moment geweest"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens neemt na de twee wedstrijden tegen Finland afscheid van de OranjeLeeuwinnen. De 31-jarige aanvalster heeft jarenlang alles gegeven voor het voetbal en heeft daardoor flink wat mooie momenten aan zich voorbij moeten laten gaan.

De helft van haar leven is Martens inmiddels topsporter. "Ik ben op mijn vijftiende het huis uit gegaan, heb elke stap aangegrepen om een betere speelster te worden, om de beste versie van mezelf te kunnen zijn. Mét heel veel plezier en passie. Maar er komt een keer een moment dat je denkt: oké, dit gaat een keer veranderen", zo vertelt de Limburgse aan De Telegraaf.

Haar gevoel is aan het veranderen, zegt Martens. "Ik heb mijn familie en vrienden de afgelopen jaren enorm gemist. Ik wil meer momenten en tijd met hun spenderen. Dan wordt het tijd om keuzes te maken. En je kunt moeilijk eerst met clubvoetbal stoppen en dan pas met het Nederlands elftal…", weet ze.

Martens wordt gevraagd naar een voorbeeld, waarna ze vertelt over haar bruiloft. "Afgelopen zomer ben ik net zoals een van mijn beste vriendinnetjes getrouwd. Zij was wel op mijn huwelijk, maar door het WK was ik vier weken later niet op dat van haar. Dat is een emotioneel moment geweest", is de vleugelspeelster eerlijk. 

"Ik zei tegen haar: ’Dat jij uitgerekend deze zomer trouwt…’ Het is het leven van een topsporter. Alles moet daar voor wijken. Ik ben heel blij dat ik op het WK ben geweest, ik heb daar genoten en fijne momenten meegemaakt. Maar het gaf mij een dubbel gevoel", aldus Martens.

Lees meer:
0 reacties