Lieke Martens neemt afscheid van Oranje: "Met pijn in mijn hart"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens neemt volgende week afscheid van de OranjeLeeuwinnen. De wedstrijden tegen Finland, in het kader van de EK-kwalificatie, worden haar laatste als international.

Martens weet niet hoe haar afscheid gaat verlopen. "Ik weet wel dat ik met pijn in mijn hart afscheid neem. Ik heb ontstellend veel mooie momenten meegemaakt", geeft de aanvalster aan tegenover De Telegraaf. "Ik kijk terug op een fantastische interlandcarrière, waarin ik heel veel mooie mensen heb mogen ontmoeten. Teamgenoten, leden van de staf, de mensen er omheen."

"Het publiek vooral ook. Ik wil nog twee keer genieten", zegt Martens voorafgaand aan het tweeluik met Finland. Haar besluit om te stappen als international is tegenstrijdig. "Ik vind het best wel moeilijk om mijn gevoel onder woorden te brengen. Het is ook best wel tegenstrijdig: ik voel me fysiek eigenlijk best nog wel goed. Maar ik voel dat het tijd is voor een nieuw leven."

Ze gaat verder: "En ik heb mijn keuzes ook altijd op gevoel gemaakt, zoals ik ook altijd op mijn gevoel heb gespeeld. Dat is wie ik ben en dat doe ik nu dus ook. Niemand heeft mij gepusht of mij gezegd wat ik moet doen", benadrukt de Limburgse.

Lees meer:
0 reacties