Lieke Martens: "Ik wil niet over de grenzen van mezelf gaan"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens is niet langer speelster van de OranjeLeeuwinnen. Afgelopen week speelde de Limburgse haar laatste wedstrijd als international. Martens twijfelde al langer over haar toekomst bij Oranje.

Na het WK van 2023 dacht de aanvalster echter niet aan stoppen als Leeuwin. "Vrij snel daarna rol je de Nations League in. Ik had echt het gevoel dat we met deze groep de Olympische Spelen konden halen, dat gevoel was sterk", vertelt Martens in Voetbal International. "Helaas gaan er maar drie Europese teams naar de Spelen en daar zaten wij niet bij."

"Het was wel een beetje de stip aan de horizon", erkent ze. "In de emotie daarna ben ik goed na gaan denken. Niet dat ik het niet fijn vond. Ik heb nooit iets met tegenzin gedaan", zegt Martens, die wel benadrukt hoe zwaar het af en toe voor haar is geweest. "Als ik op latere leeftijd het huis uit was gegaan, had ik nu misschien nog meer puf gehad. Lichamelijk ben ik echt nog wel oké, het is waarschijnlijk mentaal."

De 160-voudig international vervolgt: "Ik stop niet bij Oranje omdat ik mentaal op ben, maar misschien wel om te voorkomen dat ik mentaal op raak", geeft ze aan. "Ik wil niet over de grenzen van mezelf gaan, niet op mijn tenen gaan lopen. Voor mij is dat niet goed, voor mijn medespeelsters is dat niet goed, voor niemand is dat goed. Het liefst had ik afscheid genomen op een eindtoernooi, maar nu voelt het als het goede moment", aldus Martens.

Lees meer:
0 reacties