Lieke Martens geeft assist bij Champions League-zege FC Barcelona

Lieke Martens heeft donderdagavond opnieuw haar voeten laten spreken voor FC Barcelona. De Nederlandse aanvalster gaf een assist in de Champions League-zege bij Køge (0-2).

FC Barcelona had in de beginfase veel moeite met Køge, dat voor het eerst actief is in het hoofdtoernooi van de Champions League. De titelverdediger in de Champions League overleefde echter de Deense storm en werd daarna zelf steeds gevaarlijker.

In de eerste helft kwam FC Barcelona echter niet tot scoren, maar de Spaanse topclub sloeg na rust toe. Na een voorzet van Martens, die in de vorige Champions League-ontmoeting met Arsenal nog scoorde, kon Fridolina Rolfo voor de 0-1 tekenen.

Martensgoal 615d6aa14729c
VIDEO | Scorende Martens met FC Barcelona te sterk voor Miedema Lees ook

Het lukte Barcelona daarna lang niet om de wedstrijd te beslissen, maar diep in blessuretijd werd het toch 0-2. Jenifer Hermoso mocht een strafschop nemen en faalde niet. Door de 0-2 overwinning in Denemarken is FC Barcelona nog zonder puntenverlies in de Champions League-groep.