Lieke Martens eerlijk: "Was de eerste keer dat ik dacht: Shit..."

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Lieke Martens ging als vijftienjarige al uit huis om haar droom, profvoetbalster worden, waar te maken. Dat was niet altijd makkelijk, zo vertelt de aanvalster in het programma Rooijakkers Over De Vloer.

Het heeft haar vroeg volwassen gemaakt. "Als er iets was, los het zelf maar op. Je bent toch op jezelf aangewezen. Ook heel veel heimwee gehad, maar altijd wel weer doorgezet. Omdat ik wel een winnaar ben. Uiteindelijk wil je gewoon slagen en wil je het beste uit je carrière halen. Ik ben heel hard geweest voor mezelf", is Martens open.

Of de Limburgse het idee heeft dat ze veel heeft gemist op persoonlijk vlak? "Ja, ik heb wel veel gemist", reageert ze direct. "Voor mij was het toppunt wel deze zomer. Een van mijn beste vriendinnetjes trouwde. Daar had ik wel heel veel moeite mee. Dat was de eerste keer dat ik dacht: 'shit...'. Daar kon ik niet bij zijn, ik zat in Australië en Nieuw-Zeeland voor het WK. Dat doet wel pijn. Dat heeft me wel geraakt. Topsport is superhard", heeft Martens gemerkt.

Lees meer:
0 reacties