Lieke Martens eerlijk over dieptepunt bij Oranje: "Ben geen wegloper"

Lieke Martens beleefde vele hoogtepunten met de OranjeLeeuwinnen, maar in 2022 ook een dieptepunt. Oranje stelde teleur op het EK in Engeland, terwijl Martens het toernooi vroegtijdig moest verlaten vanwege een voetblessure.

Dat was 'heel moeilijk' voor de aanvalster, zo geeft ze aan in gesprek met de NOS. "Want ik ben geen wegloper. Ik ben een vechter, ik geef nooit op. Ik geef alles. Dit was een van de weinige keren dat ik, als ik nu terugdenk, ben weggelopen van iets wat mij normaal eigenlijk meer triggerde. Dat deed het niet op dat moment."

"In 2019 met de pijn in mijn teen, toen wilde ik, dus dat ging. Maar in 2022, toen dacht ik: dit gebeurt... Ik geloof niet zo in voortekenen, maar ik dacht: misschien gebeurt het wel met een reden", geeft Martens aan. Of het nog altijd voelt als een goede beslissing om toen weg te gaan bij de Leeuwinnen? "Het is niet dat ik het gevoel heb dat ik het team in de steek liet. Absoluut niet. Dat blijft altijd wel een lastig iets, denk ik. Ik heb er niet zo’n fijne herinneringen aan."

Martens kan er ook wel iets positiefs van maken: "Ik omarm het ook wel, omdat ik denk dat het mij ook wel heel veel heeft gebracht. dat was gewoon de eerste keer dat het echt heel negatief was. Daar heb ik zelf gewoon heel veel van mogen leren. Dat zal mij in de toekomst ook nog wel heel veel gaan brengen. Het leven is niet alleen maar positief."

Lees meer:
0 reacties