Lieke Martens eerlijk over besluit: "Ik heb er tegenaan gehikt"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Nog twee interlands en dan stopt Lieke Martens bij de OranjeLeeuwinnen. Dat besluit maakte de 31-jarige Limburgse vorige week wereldkundig. Het was lastig om haar keuze wereldkundig te maken, zo is Martens eerlijk tegenover De Telegraaf.

"Ik moet zeggen dat ik er tegenaan heb gehikt om het te vertellen", vertelt ze. "Aan de voorkant wil ik zeggen dat ik een supertevreden international ben en dat ik trots ben op dat wat wij met het Nederlands elftal hebben gepresteerd. Dat ik daar onderdeel van ben geworden en dat ik daarin een aardige rol heb gespeeld."

Het is een proces geweest om tot deze keuze te komen, geeft Martens aan. "Ik heb na het mislopen van de Olympische Spelen, eind februari veel gesproken met Andries (bondscoach Jonker, red.), we hebben nauw contact gehad. Voor hem kwam het niet als een verassing en voor een aantal ploeggenoten ook niet. Dat zijn degenen die het dichtst bij mij hebben gestaan in deze keuze."

Het EK van 2025 voelt te ver weg voor de vleugelspeelster. "Ik had na dertien jaar in het Nederlands elftal te hebben gespeeld graag afscheid genomen in Parijs, maar dat is helaas niet gelukt. Nu kies ik voor mijn eigen geluk. Het is niet zo dat ik niet gelukkig ben hier bij Oranje en dat ik het niet naar mijn zijn heb. Maar dit voelt gewoon als het juiste moment", aldus de iconische Leeuwin.

Lees meer:
0 reacties