Lieke Martens: "De helft van je leven ben je weg bij familie"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens neemt volgende week afscheid als OranjeLeeuwin. Een weloverwogen keuze van de 31-jarige aanvalster, die veel offers heeft moeten doen de afgelopen vijftien jaar.

"Ik kijk tevreden terug op mijn interlandcarrière. Ik ben hier heel blij bij Oranje, maar als je vanaf je 15e uit huis bent en er alles voor hebt gedaan en elke stap hebt gezet om beter te worden dan komt er ook een moment dat je andere keuzes wil maken", legt ze haar besluit uit bij L1. "Dit voelt voor mij als de beste keuze."

Martens heeft veel op moeten offeren. "De helft van je leven ben je weg bij familie en vrienden en daar heb je veel offers voor moeten doen en ik heb het gevoel dat ik meer energie wil steken in familie en vrienden", vertelt de aanvalster, die niet lang na hoeft te denken over haar hoogtepunt in het Oranje-shirt. "Dat is het EK 2017. Dat is voor iedereen van onze generatie iets unieks en daar zijn we trots op."

"Het is super mooi dat jonge meiden nu kunnen dromen van een internationale profcarrière en profvoetbalster kunnen worden. Het gevolg van het winnen van het EK was het feit dat het vrouwenvoetbal werd omarmd in Nederland", weet Martens. Vrijdag is haar laatste wedstrijd als OranjeLeeuwin in Nederland. "Ik denk dat het vrijdag als vrienden en familie op de tribune zitten nog iets emotioneler is."

Lees meer:
0 reacties