Lieke Martens blikt terug op teenblessure: "Met zoveel pijn..."

De OranjeLeeuwinnen beleefden in 2019 een schitterend WK. In Frankrijk ging het echter niet alleen over de prestaties van de Nederlandse ploeg, maar ook over de teen van Lieke Martens. De aanvalster kampte met een teenblessure, waar ze ontzettend veel last van had.

In een interview met de NOS blikt Martens terug op die kwetsuur. "Ik baalde er ook zo erg van, want het is zoiets kleins, maar het doet zo'n ontzettend zeer. Met alles wat je doet op het voetbalveld, maar ook in het normale leven, je voelt het gewoon. Ik vond het zo'n lullige blessure. En de timing was natuurlijk helemaal verkeerd", vertelt de 31-jarige aanvalster over het WK in Frankrijk. 

Volgens haar is het uiteindelijk in alle wedstrijden 'wel goed' gegaan. "Voor elke wedstrijd kreeg ik een injectie in mijn voet", onthult ze. "Behalve de halve finale tegen Zweden. Toen zat 'ie er wel in, maar werkte 'ie niet. Dat waren denk ik wel de langste 45 minuten uit mijn carrière. Als je met zoveel pijn moet voetballen... Ik liet me ook wisselen, in de rust", weet Martens nog.

Ondanks die hardnekkige blessure heeft de Limburgse mooie herinneringen overgehouden aan het zilveren WK. "Je wil alles doen en je geeft alles voor het team. Het blijft voor mij altijd een hele mooie herinnering. Die teen is eigenlijk een beetje bijzaak geworden. Het is absoluut niet iets waar ik meteen aan denk.Het liefst hadden we natuurlijk goud gehad, maar die zilveren plak ligt ook met veel trots in mijn kast."

Lees meer:
0 reacties