Liefting wint weddenschap van Van der Gragt: "Dat is niet verkeerd"

Femke Liefting in actie namens AZ
Femke Liefting in actie namens AZ Foto: © BSR Agency

Stefanie van der Gragt heeft onlangs een weddenschap verloren van Femke Liefting. De doelvrouw van AZ gaf in de wedstrijd tegen FC Twente, die werd gespeeld in het AFAS Stadion, een assist op Floor Spaan. Van der Gragt, technisch manager in Alkmaar, moest daardoor een bananenbrood bakken voor Liefting.

"We hadden het er even over. Ik zei: 'morgen ga ik een assist geven'", blikt Liefting terug in een special van AZ TV, waarbij wordt teruggeblikt op de wedstrijd in het AFAS Stadion. "Toen zei ze: 'al zet je iemand één-op-één voor de goal, dan krijg je van mij een bananenbrood'. Deal. Dus ze gaat bananenbrood bakken voor mij", lacht de doelvrouw.

"Dat is niet verkeerd. Ik vind het op zich wel lekker", aldus Liefting, die eerder al een weddenschap van Van der Gragt verloor. "We hadden hiervoor ook al een keer een weddenschap, toen had ze vijf penalty's genomen. Ze zei: als ik ze alle vijf scoor, dan bak jij een bananenbrood. Ze schoot ze gewoon alle vijf bijna in de kruising."

"Ik heb, helaas, al een keer gebakken. Nu verwacht wel ik een nog lekkerder bananenbrood terug", zegt de doelvrouw, die nog precies weet hoe haar assist ging: "Ik had de bal. Volgens mij pakte ik eerst een lage voorzet. Ik keek naar Floor (Spaan, red.) en zag in haar ogen dat ze aan ging lopen. Ik zag de ruimte erachter en ik leg 'm precies goed neer. Zij schiet 'm heel mooi binnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand