Liefting hoopt niet op EK, maar op WK: "Wordt best spannend"

Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ
Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ Foto: © BSR Agency

Femke Liefting beleeft enerverende weken. De doelvrouw plaatste zich met Oranje O19 ongeslagen voor het EK, tekende een nieuw contract bij AZ en speelt zaterdag met de Alkmaarders tegen Ajax.

Oranje O19 gaat komende zomer naar Litouwen, waar het EK wordt gehouden.. "Dat is een fantastische prestatie en daar zijn we trots op", blikt Liefting tegenover het Noordhollands Dagblad terug op de laatste EK-kwalificatieronde. "We waren na de overwinningen op Bosnië en Polen al geplaatst, maar we wilden ook de laatste wedstrijd winnen. Het ontbreekt mij nooit aan motivatie, ook als er geen spanning op de wedstrijd staat. Met deze onder 19 selectie hebben we geen enkele wedstrijd verloren."

Tegen Bosnië en Herzegovina scoorden de jonge Leeuwinnen maar liefst tien keer. "Ik heb het wel eens drukker gehad. Toch blijf ik ook in zulke wedstrijden altijd geconcentreerd. Ik ben alleen met de wedstrijd bezig. Er zijn altijd momenten in een wedstrijd waarin ik moet ingrijpen. Ik ben scherp tot het laatste fluitsignaal", maakt Liefting duidelijk.

De AZ-goalie hoopt eerlijk gezegd dat het EK aan haar neus voorbij gaat. Het toernooi in Litouwen wordt gevolgd door het WK Onder 20 in Colombia. "De bedoeling is dat elke speler een EK of een WK speelt. Dat wordt best spannend. Ik hoop natuurlijk dat ik met de onder 19 van vorig jaar naar het WK onder 20 in Colombia mag. Dat is het hoogste podium."

"Voor beide ploegen is de titel haalbaar. We zullen het uiterste van onszelf moeten vragen, maar in dit geval is het behalen van die titels realistisch", denkt Liefting.

Lees meer:
0 reacties