Liefting: "Een heel jaar eerste keeper zijn is mooi om mee te maken"

Femke Liefting in het shirt van VV Alkmaar
Femke Liefting in het shirt van VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Femke Liefting beleefde dit seizoen haar grote doorbraak bij VV Alkmaar. De jonge keepster speelde aardig wat wedstrijden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Daarnaast sloot ze voor het eerst aan bij Oranje O19 en werd ze met Oranje O17 vierde op het afgelopen EK. Liefting kijkt terug op een 'best wel mooi seizoen', zo vertelt ze aan het Noordhollands Dagblad.

"Aan het begin van het jaar hoopte ik in elk geval mijn debuut te maken. Om dan een heel jaar eerste keeper te zijn is dat supermooi om mee te maken. Dat ik een EK heb mogen meemaken was ook een droom die uitkwam", geeft de goalie aan.

Liefting vervolgt: "Eigenlijk zijn al mijn doelen voor dit seizoen gehaald. Op één na: eerste worden op het EK", zegt ze. Ook VV Alkmaar zag ze stappen maken. "Er zit veel verschil tussen dit seizoen en vorig seizoen. We zijn meer een team."

"Dan zie je dat we ook van clubs als ADO Den Haag en PEC Zwolle kunnen winnen. We hebben twee keer net aan verloren van PSV. We waren vaak heel dichtbij, daaraan is te zien dat we als team zijn gegroeid", aldus Liefting.

Voor haar bestaat er geen twijfel: ook komend seizoen staat ze bij VV Alkmaar onder de lat. "Wat heb ik te zoeken bij andere clubs als ik daar niet aan speelminuten toekom? Voor iemand van mijn leeftijd is het superbelangrijk dat ik wedstrijden speel."

"Ik weet dat ik hier aan spelen toekom. Dat is voor mij op dit moment het allerbelangrijkst", aldus Liefting.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand