Welkom op onze nieuwe website!

Lewerissa openhartig: ''Op een gegeven moment brak het bij mij''

Op vanity lewerissa 605d9ef34920b
Op vanity lewerissa 605d9ef34920b Foto: © Orange Pictures

Vanity Lewerissa is officieel geen profvoetbalster meer. Afgelopen weekend speelde ze haar laatste wedstrijd.

Sinds 2018 kwam Lewerissa uit voor Ajax, de club waar ze van kinds af aan al fan van was. Bij de Amsterdamse club heeft ze het niet altijd makkelijk gehad. Zo overleed haar schoonzus twee maanden na haar transfer naar Ajax.

"Ze kreeg een astma-aanval. We hebben drie dagen aan haar bed gestaan, maar ze redde het niet. Mijn broertje was toen 23 en ze hadden samen net een kleintje, die nog geen twee jaar oud was. Het was een verschrikkelijke periode voor mijn familie, vol verdriet", blikt ze terug op de website van de Amsterdammers.

De impact was groot. Lewerissa zat nog midden in haar wenperiode bij Ajax en moest ondertussen omgaan met het verdriet. "Het ging aanvankelijk nog wel redelijk, maar rond oktober werd het pas echt heel moeilijk", is de aanvalster openhartig.

Vooral als ze bij haar familie in Maastricht was geweest, was het lastig voor Lewerissa. "Mijn kleine nichtje werd heel afhankelijk van mij en was bang dat ik niet meer terugkwam. In de auto terug naar Amsterdam denk je daar aan. Dat vreet aan je. Op een gegeven moment brak het bij mij."

Iedere keer als Lewerissa erover praatte, kwamen de tranen. "Ik had zoveel verdriet in me en uitte dat niet goed. De clubdokter en de fysio hebben mij toen geadviseerd om een psycholoog te zoeken, om bij iemand die er buiten stond mijn verhaal te doen."

Uiteindelijk ging ze: "Dat heeft me ook echt geholpen. Ik was uit mezelf niet zomaar naar een psycholoog gegaan, maar ben er heel blij mee dat me dat door Ajax is geadviseerd", vertelt de aanvalster, die in Praag een punt achter die moeilijke periode zette.

Ze scoorde twee keer in het Champions League-duel met Sparta Praag, waardoor Ajax naar de achtste finale ging. "Dat was precies op de tweede verjaardag van mijn nichtje. Ik scoorde die twee goals voor hun. Dat was zo bijzonder. Mijn familie was ongelofelijk trots op mij toen en dat was ook mijn drijfveer. Die goals waren de doelpunten van mijn leven en het kantelpunt. Daarna lukte het me beter om me weer op het voetballen te focussen", aldus Lewerissa.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand