Lewerissa: "Ik dacht alleen maar: 'Ik heb kanker. Ik ga dood'"

Vanity Lewerissa spreekt met de OranjeLeeuwinnen
Vanity Lewerissa spreekt met de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Het leven van Vanity Lewerissa werd vorig jaar flink opgeschrikt. Op 8 januari voelde ze een knobbeltje bij haar borst. Het bleek borstkanker.

Lewerissa ging naar de dokter en daar leek alles positief. Toch bleek het foute boel. Het knobbeltje was kwaadaardig. "Het leek alsof de wereld verging. Ik heb daar een half uur zitten huilen", vertelt de aanvalster aan Voetbal International. Ze kreeg daarna vrijwel niks meer mee van de woorden van de dokter: "Ik dacht alleen maar: Ik heb kanker. Ik ga dood."

Diezelfde avond vertelde Lewerissa het nieuws aan haar ploeggenoten bij Standard Luik. "Zij waren op dat moment de enigen in de voetbalwereld die wisten dat ik een knobbeltje had gevoeld. Dat was wel een heel moeilijk moment. Ze zijn direct gestopt met trainen en de tranen vloeiden."

De voormalig OranjeLeeuwin zette na het horen van haar behandelplan de knop om: "Ik ben altijd positief en strijdlustig gebleven. Dat heeft altijd in mijn karakter gezeten. Op het veld, maar ook daarbuiten", vertelt ze. De eerste chemo met immuuntherapie ging goed, maar daarna ging het mis.

"Ik kreeg een heftige allergische reactie. Overal kreeg ik huiduitslag en alles werd een beetje opgezet. Op zo’n moment wil je gewoon door, maar nu moest ik eerst een week wachten", aldus Lewerissa. De artsen zochten naar een oplossing om de behandeling te laten aanslaan. "Ik had graad 3, snelgroeiend. Een maand kreeg ik niks binnen. Toen begon ik me wel ongerust te maken. Als zelfs de artsen het op een gegeven moment niet meer weten…"

Uiteindelijk werd de juiste aanpak gevonden en met succes: eind juli werd ze schoon verklaard.

Lees meer:
0 reacties