Lewerissa geniet weer: "Begint op mijn oude leventje te lijken"

Vanity Lewerissa bij Standard Luik
Vanity Lewerissa bij Standard Luik Foto: © BSR Agency

Het leven lacht Vanity Lewerissa weer toe, nadat ze in januari 2022 de diagnose borstkanker kreeg. De voormalig international van Oranje knokte zich terug en speelt inmiddels weer wekelijks bij het Belgische Standard Luik.

"Ik heb vaak gedacht, zou ik ooit nog op het veld staan? Nu zie je maar weer, daar sta ik dan", glundert de 32-jarige aanvalster in gesprek met 1Limburg. "Ik denk dat ik op min honderd ben begonnen, met alles wat ik heb meegemaakt en alles wat ik in mijn lichaam heb gehad. Ik heb er hard voor moeten werken, vaak heel moe geweest, veel moeten lopen. Dat vind ik niet altijd heel leuk", is ze eerlijk.

Lewerissa vervolgt: "Het heeft me wel gebracht waar ik nu sta, daar ben ik wel trots op." De aanvalster geniet volop bij Standard. "Ze waren superblij toen ze hoorden dat ik weer terugkwam en het ging proberen. Het was een warm welkom. Ik heb me ook altijd thuis gevoeld in het team. Dat bleek ook wel toen ik terugkwam."

De Limburgse combineert het voetballen met twee functies als coach. Lewerissa is assistent bij het beloftenteam van Fortuna Sittard en coach bij het meidenteam van MVV. Of dat zorgt voor weinig tijd om stil te staan bij de heftige periode? "Het zit nog altijd wel ergens in mijn achterhoofd, zal het altijd wegblijven? Maar ik voel me goed, het begint weer een beetje op mijn oude leventje te lijken."

Lees meer:
0 reacties