Welkom op onze nieuwe website!

Levels: ''Zullen altijd mensen zijn die negatief over je praten''

Janou levels 607fea8cba5d4
Janou levels 607fea8cba5d4 Foto: © Pro Shots

Janou Levels en Romée Leuchter denken niet dat de salarissen in het vrouwenvoetbal ooit gelijk worden met die van het mannenvoetbal. Dat vertelt het duo van PSV in De Limburger.

"Ik zie het niet een-twee-drie gebeuren dat de vergoedingen gelijk worden getrokken tussen vrouwen en mannen. Het is een mooi streven om meer gelijkheid en minder grote verschillen te creëren", vindt Levels. De sport is nog volop in ontwikkeling, zo ziet zij.

"De aandacht van media, sponsors en supporters is groeiende. Dat is positief", zegt Levels. Ook Leuchter ziet het niet gebeuren dat de salarissen ooit hetzelfde worden. "Dat is niet reëel, want de tv-gelden die omgaan in het mannenvoetbal steken schril af tegen die bij de vrouwen", weet de aanvalster.

"Maar het zou wel een goede blijk van waardering voor onze inzet zijn als de beloningen bij de vrouwen worden opgeschroefd", is Leuchter van mening. De jonge aanvalster droomt van een grote carrière. "Een topclub of Oranje? Kan het niet allebei? Ik wil het allebei."

"Net als Janou speel ik momenteel in de Onder 23 van Oranje en hoop ik ooit een groot toernooi als een WK of EK mee te maken met de Leeuwinnen. Maar ik wil ook graag in het buitenland voetballen bij een mooie club zoals FC Barcelona", geeft Leuchter aan.

Het duo merkt dat er soms in praatprogramma's nog lacherig wordt gedaan over het vrouwenvoetbal. "Bepaalde dingen kun je niet veranderen en het beste is dan maar om het van je af te laten glijden. Er zullen altijd mensen zijn die negatief over je praten", zegt Levels.

Ze besluit: "Dat is in elke sport zo. Ik zou zeggen: stop in ieder geval met het vergelijken van vrouwen- met mannenvoetbal. Dat zijn twee verschillende dingen. Alleen al vanwege het fysieke verschil."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand