Levante dient klacht in vanwege 'onsportief gedrag' van FC Twente

Renate Jansen (FC Twente) in de wedstrijd tegen Levante
Renate Jansen (FC Twente) in de wedstrijd tegen Levante Foto: © Orange Pictures

Levante heeft dinsdag een formele klacht ingediend bij de UEFA vanwege 'onsportief gedrag' van FC Twente. De Spaanse ploeg is niet blij met de 2-1 van Renate Jansen in de finalewedstrijd van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League.

Levante stond op dat moment met 2-0 voor, toen Jansen in de 34e minuut de aansluitingstreffer maakte. Levante speelde de bal uit, omdat er een speelster van FC Twente geblesseerd op de grond lag. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente de bal terug te geven aan Levante. De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen zo op de keepster af kon. De captain van de ploeg uit Enschede schoot raak. Uiteindelijk won FC Twente met 3-2.

In Spanje reageerden mensen al kritisch op de goal en nu heeft Levante dus een klacht ingediend. "Na het in bezit hebben van alle documentatie, de getuigenissen van de aanwezigen en het bekijken van de beelden, heeft de secretaris van de raad van bestuur een klacht ingediend bij de UEFA Women's Champions League vanwege het 'onsportieve gedrag' van FC Twente in het duel van afgelopen zaterdag", schrijft de club in een verklaring.

"In het document, dat door Levante aan de Controle-, Ethische en Disciplinaire Instantie van de UEFA Women's Champions League is gestuurd, wordt verzocht een onderzoek in te stellen wegens een 'zeer ernstige schending van sportief fairplay door FC Twente'." Volgens de Spanjaarden lieten de verdedigsters van Levante de bal lopen, zodat de doelvrouw de bal vervolgens weer in het spel kon brengen. Op dat moment onderschepte Jansen dus de bal.

Levante vraagt tevens om maatregelen. FC Twente laat aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl weten geen behoefte te hebben om op de verklaring van Levante te reageren.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand