Leuchter zocht contact met landgenotes: "Informatie ingewonnen"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © BSR Agency

Afgelopen seizoen speelde ze met Ajax tweemaal tegen Paris Saint-Germain, vanaf komend seizoen speelt Romée Leuchter voor de Franse ploeg. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers met 2-0 van PSG.

"Misschien heeft het mij geholpen dat we met Ajax twee keer tegen Paris Saint-Germain hebben gespeeld", zegt Leuchter tegenover De Telegraaf, vlak nadat ze haar handtekening had gezet onder een driejarig contract in Parijs. "Ze hebben mij over een langere periode gevolgd. Dankzij Ajax kan ik nu de stap naar PSG maken, ik ben er trots op dat ik drie jaar voor Ajax heb gespeeld. Ik ben er absoluut een betere speelster geworden."

De Limburgse spits had over interesse niks te klagen. Ze zette alle plussen en minnen tegenover elkaar én schakelde de hulp in van twee landgenotes: "Ik heb informatie ingewonnen bij Lieke Martens en Jackie Groenen, die al jarenlang voor PSG spelen. Verder heb ik gekeken bij welke club ik het beste gevoel kreeg, waar ik mezelf kan zijn en waar ik mijn ding kan doen. Daar heb ik de tijd voor genomen en goed over nagedacht."

Leuchter weet dat er flinke concurrentie is bij PSG. "Maar de club heeft veel vertrouwen in mij uitgesproken én ik heb gewoon vertrouwen in mezelf. Het zal in het begin zeker wennen worden, maar ik denk dat als ik gewoon mezelf blijf en mag laten zien wat ik kan, dat het wel goedkomt. Ik kan niet wachten om er te gaan trainen en kijken hoe het er allemaal aan toegaat", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties