Welkom op onze nieuwe website!

Leuchter van PSV naar Ajax: ‘’Ik maak deze keuze op gevoel’’

Romee leuchter ajax media 60c795288ee1b
Romee leuchter ajax media 60c795288ee1b Foto: © Ajax Media

Romée Leuchter is de nieuwe nummer zeven van Ajax. De 20-jarige aanvalster komt over van concurrent PSV. De stap naar Amsterdam is er voor de Limburgse eentje op gevoel.

"PSV wilde wel met mij door, maar ik maak deze keuze op gevoel. Ajax is een ontzettend grote club in Nederland. De speelstijl van Ajax past bij mij, ik vind dat ook wel de meest aantrekkelijke stijl. Ze gaven me een goed gevoel en hadden een goed plan met me", legt Leuchter haar transfer uit.

Uit de comfortzone
"De faciliteiten zijn daar om me optimaal te ontwikkelen. Ik heb echt het idee dat ik me bij Ajax verder kan ontwikkelen", vervolgt de aanvalster. En dan niet alleen als speelster, zo geeft ze aan: "Het is een nieuwe omgeving, nieuwe mensen. De Amsterdamse cultuur… Ik kan me daar ook als persoon ontwikkelen."

Met de transfer naar Ajax stapt Leuchter uit haar comfortzone. "Ik heb eerst drie jaar bij CTO Eindhoven gespeeld en daarna twee jaar bij PSV. Eindhoven was mijn comfortzone. Ik was misschien wel toe aan die nieuwe prikkel. Een nieuwe omgeving kan geen kwaad."

Verrassende keuze
Leuchter heeft veel reacties gekregen op haar transfer, waaronder mensen die vonden dat ze een 'verrassende keuze' maakte om van PSV naar Ajax te gaan. "Daar kan ik me wel in vinden. Ajax en PSV zijn de grootste clubs in Nederland. Van de ene concurrent naar de andere, dat is wel verrassend. Ik snap wel dat mensen dat vinden."

Haar keuze voor de Amsterdammers werd eerder dit seizoen gemaakt. "Voor de Champions League-tickets verdeeld werden. Ik was heel blij dat ik met PSV dat ticket heb behaald. Natuurlijk vind ik het jammer dat Ajax komend seizoen geen Champions League speelt. Ik heb er de afgelopen twee jaar alles aan gedaan om met PSV prijzen te pakken. Komend seizoen wil ik daar met Ajax alles aan doen", is Leuchter resoluut.

Visitekaartje afgeven
Leuchter speelde in totaal twee jaar voor PSV. Ze had het niet altijd makkelijk in Eindhoven. "Mijn eerste jaar was lastig omdat ik toen geblesseerd was. Eigenlijk vanaf de tweede seizoenshelft van mijn tweede jaar is het positief uitgepakt. Misschien ook wel door de trainerswissel. Rick heeft mij de kansen gegeven en ik heb het vertrouwen gekregen."

De aanvalster heeft zichzelf laten zien: "Op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven met een aantal belangrijke doelpunten", weet de jeugdinternational. Komend seizoen wil ze zich zo snel mogelijk aanpassen aan Ajax.

"Ik wil me in de basis spelen. Ik hoop me te ontwikkelen, vooral op conditioneel vlak. Ik wil stappen zetten na die blessure, weer 100% fit worden. Voor de rest hoop ik dat ik dominant kan zijn aan de bal en mooie acties en doelpunten kan maken. Ik wil van waarde zijn voor Ajax", aldus Leuchter.

Koppie leegmaken
Voor de aanvalster bij Ajax begint, geniet ze nu nog even van vakantie. "Ik ga een weekje genieten op Tenerife. Even weg van het voetbal. Zeker na mijn blessure is dat heel belangrijk. Even je hoofd leegmaken, weg zijn van het voetbal, genieten en opladen."

Daarna kan Leuchter gaan vlammen bij Ajax. "Een club als Ajax moet altijd meedoen om de prijzen", is ze duidelijk. "Als ik een heel seizoen speel, dan kan ik zeker vijftien doelpunten maken. Dat is mijn doel, een mooi aantal om mee te beginnen", besluit de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand