Samenvatting: Romée Leuchter schiet Ajax naar nieuwe overwinning

Ajax heeft vrijdagavond de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen verstevigd. Dankzij twee goals van Romée Leuchter wonnen de Amsterdammers van VV Alkmaar: 2-0.

Ajax had in de eerste helft moeite om door de Alkmaarse verdediging heen te komen. De ploeg van trainer Mark de Vries hield goed stand en gaf Ajax weinig ruimte om kansen te creëeren.

De Alkmaarders hielden dat uiteindelijk 62 minuten vol. Leuchter schoot Ajax op 1-0 en maakte niet veel later haar tweede van de avond. Daarmee besliste de aanvalster, die inmiddels op zeventien treffers staat, de wedstrijd en bezorgde ze Ajax de achtste competitiezege op rij.

Scoreverloop:
62' 1-0
Romée Leuchter
68' 2-0 Romée Leuchter

Opstelling Ajax: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt, Doorn (80' De Sanders), Van de Velde (80' Altelaar), Spitse (85' Munsterman), Noordam, Pelova (74' Sabajo), Grant, Bakker (85' Tromp), Leuchter

Opstelling VV Alkmaar: Liefting, Mol, Ruiter, N. Stoop, Smal (72' Caprino), Kruijthof, Koopman, Robichon (72' M. Stoop), Tuin (74' Coady), Prins (82' Maass), Hulst