Leuchter na 'fantastisch avontuur': "Hoogste podium is wat je wil"

Romée Leuchter (Ajax) haalt uit in duel met Chelsea
Romée Leuchter (Ajax) haalt uit in duel met Chelsea Foto: © BSR Agency

Romée Leuchter is trots op de prestaties van Ajax in de UEFA Women's Champions League. De Amsterdammers strandden woensdagavond in de kwartfinales, waarin Chelsea over twee duels een maatje te groot bleek. Op Stamford Bridge werd het 1-1, na een eerdere 0-3 overwinning voor de club uit Londen.

"Ik denk dat we de intentie hadden om er volle bak op te gaan, om genoeg kansen te creëren en hopelijk doelpunten te maken. Ik denk dat we die kansen wel hebben gehad, alleen die er net niet in wilden. Ik denk dat we een hele goede tweede helft hebben gespeeld", is het oordeel van Leuchter bij de NOS na afloop van de wedstrijd. De spits kreeg zelf ook goede kansen. Of ze daar nog wakker van gaat liggen?

"Tuurlijk wel. Ik denk dat ik drie goede kansen heb gehad. Die moeten er wel in, wil je hier resultaat halen", zegt ze. Wel hebben Leuchter en haar ploeggenoten zichzelf laten zien op het hoogste Europese podium. "Voor iedereen is het hoogste podium wat je wil. Ik denk dat we, ondanks dat we nu uitgeschakeld zijn, wel trots mogen zijn. Ik denk dat ik me wel goed heb laten zien. Dan zien we wel wat komen gaat. Of ik heb laten zien dat ik een stapje hoger aankan? Dat denk ik wel."

Leuchter besluit: "Dit was een fantastisch avontuur. We kunnen hartstikke trots zijn op wat we hebben laten zien. Ik denk dat niemand had verwacht dat we zover zouden komen en dat we bij momenten ook echt goed voetbal hebben laten zien. Daar kunnen we trots op zijn."

Lees meer:
0 reacties