Leuchter legt uit: "Dat heeft tegenstanders wel verrast, denk ik"

Romée Leuchter juicht na haar treffer in de UEFA Women's Champions League
Romée Leuchter juicht na haar treffer in de UEFA Women's Champions League Foto: © Orange Pictures

Voor Ajax kan het woensdagavond een mooie avond worden. Als de Amsterdammers weten te winnen van Paris Saint-Germain, zijn ze zeker van de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League.

Dat hadden veel mensen niet verwacht. De ploeg van coach Suzanne Bakker gaat momenteel aan kop na de zege op Bayern München. Romée Leuchter werd matchwinner met haar eerste doelpunt in de Europese groepsfase. "Ik ben spits, dan wil je altijd scoren", maakt ze duidelijk in Het Parool.

"Maar ik ben in die andere wedstrijden ook belangrijk geweest voor het team, dus ik voelde geen druk. Wat niet wegneemt dat ik heel blij was met dat doelpunt", aldus de Limburgse. Op het Europese podium presteert Ajax dus goed, maar in de Nederlandse competitie staan de Amsterdammers op flinke achterstand van FC Twente.

"Het dubbele programma, met meerdere wedstrijden in een week, is nieuw voor ons", legt Leuchter het verschil uit. "Dat is wennen. En in de Champions League stijgt iedereen boven zichzelf uit. In die ambiance, met tienduizenden toeschouwers en tegenstanders waaraan je je kunt optrekken, komen we tot grote hoogte."

"In de Eredivisie zijn wij de te kloppen ploeg waarvan iedereen heel graag wil winnen", merkt de aanvalster op. "In de eredivisie sta je vaak tegen defensieve ploegen. Maar in de Champions League zetten we ook druk. Dat heeft tegenstanders wel verrast, denk ik", klinkt het.

Wat woensdagavond het doel is? "In Parijs zullen we de beginfase ongeschonden door moeten komen en dan ons eigen spel spelen."

Lees meer:
0 reacties