Leuchter in Oranje-basis: "Ik denk dat ze een zware avond had"

Romée Leuchter en Andries Jonker
Romée Leuchter en Andries Jonker Foto: © BSR Agency

Bondscoach Andries Jonker koos dinsdagavond voor een 4-3-3-systeem, met onder meer Romée Leuchter in de basis. Daarmee kreeg de spits voor het eerst in lange tijd een kans vanaf het begin.

"Ik denk dat Romée een zware avond had", gaat Jonker bij de NOS in op het optreden van Leuchter. "Ze is fysiek heel erg bespeeld. De scheidsrechter vond het goed en de scheidsrechter bepaalt. Dan zie je dat ze daar stappen in moet maken, om zich te wapenen tegen zo'n tegenstander."

"Ze heeft echt kneiterhard gewerkt. Druk gezet, diep gegaan, op goede momenten. Ik ben zeker tevreden over een uur lang vol gas geven", merkt de bondscoach op. Esmee Brugts acteerde tegen Noorwegen niet als wingback, maar als buitenspeelster. Vaak kwam zij echter ook op het middenveld terecht. "We hebben geprobeerd om Esmee meer gevaarlijk te laten kunnen zijn naar de goal toe. Zo dicht mogelijk erbij te spelen. Zij heeft ook enorm had gewerkt. Bij vlagen goede momenten. Maar ik denk dat Esmee nog veel meer kan."

Chasity Grant, die nog een basisplaats had tegen Italië, verving Brugts na een uur spelen. "Ik werd wel vrolijk van de invalbeurt van Chasity Grant. Dat zijn lichtpuntjes. Die was afgelopen vrijdag (tegen Italië, red.) in de eerste helft al een lichtpuntje. Nu niet gekozen, omdat we andere kwaliteiten nodig hadden. Maar wel in de wetenschap dat er een moment zou kunnen komen, dat haar inbreng gewenst was. Ik denk dat ze het opnieuw prima heeft gedaan", deelt Jonker een compliment uit.

Lees meer:
0 reacties