Leuchter droomt over Engelse competitie: "Daar zijn goede teams"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter toonde weinig emotie toen ze zondagmiddag haar doelpunt scoorde tegen ADO Den Haag en dat is logisch als je kijkt naar de statistieken van het competitieniveau van de Eredivisie. Ajax hoeft slechts voor een handjevol clubs iets te vrezen.

"In Nederland zijn sommige clubs gewoon minder, dat is een feit", zegt Leuchter in gesprek met NU.nl. "Door de Champions League merk je het verschil. Daar krijg je een andere weerstand. De verdedigers die ik in de Champions League tref, zijn meer ervaren. Ze spelen harde duels en lezen het spelletje heel goed. Dat is wel anders dan in de Eredivisie."

"Zolang er niets gebeurt, gaat het niveau niet omhoog. Er moet gewoon meer geld in worden gestoken. Nu zijn er meiden van 25 die zeggen: 'Ik kap ermee, want ik heb nog een huis dat ik moet betalen.'" Leuchter vervolgt: "Het is nog groeiende. We moeten gewoon laten zien dat het leuk is om naar ons te komen kijken. Dan weet ik zeker dat op een gegeven moment steeds meer mensen komen."

Dat de concurrentie in de Eredivisie tegenvalt, zet Leuchter aan het denken over haar toekomst. "Als ik beter wil worden, moet ik misschien een volgende stap zetten." Voor nu is Leuchter haar toekomst nog onzeker. Haar contract bij Ajax loopt tot het einde van het seizoen, maar ze hint naar een droom om in de Engelse competitie te spelen. "Daar zijn goede teams. En het niveau is hoog. Dat zou wel heel mooi zijn", aldus Leuchter.

Lees meer:
0 reacties