Leuchter blikt terug: "Dat was het frustrerende, daar werd ik gek van"

Romee Leuchter haalt uit tegen Arsenal
Romee Leuchter haalt uit tegen Arsenal Foto: © Pro Shots

Ajax leek voor een schier onmogelijke opgave te staan in de voorronde van de Champions League, maar na het 2-2 gelijkspel in Londen tegen Arsenal hangt een denderende verrassing in de lucht. Veel ogen zullen op De Toekomst gericht zijn op Romée Leuchter, die dit jaar volledig doorbrak.

Terwijl die doorbraak vrij lang op zich liet wachten. "Ik was overtraind en heb een jaar lang niet kunnen voetballen", zegt Leuchter in De Telegraaf. "Ik had net bij PSV getekend en voelde mij iedere dag moe. Het lichaam wilde niet, ik herstelde niet van een inspanning en mocht daarom niet meer trainen. Dat heb ik heel langzaam moeten opbouwen, stapje voor stapje. Pas na een jaar kon ik weer volledig met de groep meetrainen."

"Het frustrerende was dat niemand mij kon zeggen wanneer ik weer de oude zou zijn", gaat Leuchter verder. "Bij een kruisbandblessure, hoe erg ook, weet je tenminste nog dat er tussen de negen en twaalf maanden staat voor de revalidatie. Voor mij was het gissen, daar werd ik gek van."

Hoe anders hangt de vlag er op dit moment bij. Leuchter is de gevaarlijkste vrouw aan de kant van Ajax en ze neemt het op tegen het Arsenal van Vivianne Miedema. "Viv is supergoed, ze doet dingen met de bal die weinig vrouwen kunnen", vervolgt Leuchter. "Ze is onvoorspelbaar, dat maakt haar zo gevaarlijk. We zullen altijd rekening met haar houden."

"Arsenal is een absolute topploeg dat verplicht is om door te gaan. Zij móéten, wij willen. Maar wij willen wel heel erg graag. In dat geval zullen we hetzelfde op de mat moeten brengen als in Londen. Of misschien zelfs wel beter", aldus Leuchter.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand